Τα σωστά βήματα που οδηγούν στο γάμο που ονειρεύεστε

847

Σύμφωνα με μια έρευνα οι μεγαλύτεροι «εφιάλτες» κάθε μέλλουσας νύφης, είναι τρεις:

Ο πρώτος αφορά την εμφάνισή της, ο δεύτερος την μη εμφάνιση του γαμπρού και ο τρίτος το πρόγραμμα του γάμου.

Μάλλον ο τελευταίος είναι και ο πλέον σοβαρός, καθώς μπορεί να έχει πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις στην εξέλιξη της μεγάλης αυτής μέρας. Ας δούμε κάποιες αλήθειες για το θέμα αυτό και πώς μπορούμε να προλάβουμε αναποδιές και δυσάρεστες καταστάσεις:

 Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑ

Όσα έχετε να κάνετε για να οργανώσετε μια τέλεια μέρα γάμου, είναι πραγματικά πολλά. Προσπαθήστε λοιπόν να είστε ακριβείς σε κάθε ένα από τα προγραμματισμένα σας ραντεβού για να μην έχετε προβλήματα. Προγραμματίστε τι ώρα θα φτάσετε στη δεξίωση; τι ώρα θα γίνει η τελετή και φυσικά προβλέψτε πιθανές αλλαγές ή εμπόδια. Αν π.χ. η αγαπημένη σας ξαδέλφη θα έρθει με το αεροπλάνο τη μέρα του γάμου σας, σκεφτείτε την πιθανότητα καθυστέρησης της πτήσης της κ.ο.κ..

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Μπορεί να ακουστεί αστείο, αλλά πολλοί γάμοι κόντεψαν να…τιναχτούν στον αέρα επειδή το αυτοκίνητο της νύφης κόλλησε στην κίνηση ή επειδή οι «σημαντικοί» καλεσμένοι χάθηκαν στους δρόμους της πόλης. Μήπως να σκεφτείτε να νοικιάσετε ένα μικρό πουλμανάκι για τους συγγενείς;

Φωτογραφίες για μια ζωή…

Ακόμα κι αν εσείς και ο καλός σας είστε επαγγελματίες μοντέλα, θα πρέπει να ξέρετε ότι για να έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε, χρειάζεται υπομονή και αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας. Οι «κλασικές» γαμήλιες φωτογραφίες είναι εκείνες που αποτελούν διαχρονικό κειμήλιο και περνάνε από γενιά σε γενιά. Προγραμματίστε τον χρόνο που τους αρμόζει λοιπόν.

ΤΙΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ

Το να χαιρετήσετε έναν- έναν τους καλεσμένους σας είναι κάτι που όχι μόνο το απαιτεί η παράδοση αλλά και γενικά το savoir vivre. Όμως θα πρέπει να ξέρετε από την αρχή πως θα χρειαστεί αρκετή ώρα (ανάλογα βέβαια και με τον αριθμό των καλεσμένων σας). Αν λοιπόν όλοι οι καλεσμένοι του γάμου είναι καλεσμένοι και στη δεξίωση που θα ακολουθήσει, καλό θα ήταν να επιλέξετε να τους χαιρετήσετε όλους στη δεξίωση που θα έχετε όσο χρόνο θέλετε.

ΠΡΟΝΟΗΣΤΕ

Είναι προτιμότερο να πάτε στη δεξίωση ή στην εκκλησία λίγο νωρίτερα και να κάνετε δυο βόλτες το τετράγωνο, παρά να τρέχετε με την ψυχή στο στόμα. Προγραμματίστε οτιδήποτε μπορεί να σας δυσκολέψει νωρίς μέσα στη μέρα και θα δείτε μετά πόσο χρήσιμο θα σας φανεί.

ΤΡΩΤΕ ΣΩΣΤΑ!

Είναι γεγονός ότι η σωστή και καλή διατροφή σε συνθήκες πίεσης, δίνει την ενέργεια και τη δύναμη που χρειάζεστε. Άλλωστε εφόσον είστε γεμάτοι ενέργεια, θα μπορείτε να κάνετε όλα όσα επιθυμείτε πιο γρήγορα και πιο καλά.

Προσοχή επίσης στο αλκοόλ. Ένα ποτηράκι μπορεί να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα, αν όμως το παρακάνετε, όλα μπορεί να καταστραφούν.

 ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ
Μπορεί να ακουστεί κάπως παράξενο και απόλυτο, αλλά είναι όντως έτσι. Πέρα από την ευχαρίστηση και την ικανοποίηση που θα νιώθετε μετά από ένα όμορφο γάμο, εκείνο που θα σας μείνει είναι οι αναμνήσεις και οι φωτογραφίες. Ακολουθήστε λοιπόν τις επιθυμίες και τις οδηγίες του και θα βγείτε όλοι κερδισμένοι!