Λάθη που μπορεί να σας αυξήσουν το budget… χωρίς να το καταλάβετε!

914
Οικονομικές Ιδέες για γάμο nifi.gr

Διαβάστε παρακάτω πώς μπορείτε να μείνετε πάντα εντός προϋπολογισμού.

 

Μη χάνετε την επαφή με την πραγματικότητα
Ξεχωρίστε καταρχήν τα πράγματα που «θέλετε» από τα πράγματα που πραγματικά «χρειάζεστε». Για παράδειγμα… χρειάζεστε πραγματικά ένα νυφικό αλλά θα θέλατε ένα νυφικό σχεδιασμένο από την Vera Wang. Πραγματικά χρειάζεται να «ταΐσετε» τους καλεσμένους σας αλλά θα θέλατε να τους ταΐσετε σολομό, χαβιάρι και πανάκριβη σαμπάνια. Έχετε ανάγκη από μουσική για να διασκεδάσετε αλλά μπορεί να θέλετε τον ίδιο τον Ρέμο να σας αφιερώνει το πρώτο τραγούδι της συζυγικής σας ζωής. Με λίγα λόγια άλλο τις περισσότερες φορές αυτό που θέλουμε δεν… συμβαδίζει μ’ αυτό που μπορούμε γι’ αυτό πρέπει πάνω απ’ όλα να θέτουμε προτεραιότητες και να διατηρούμε την επαφή μας με την πραγματικότητα!

Ακολουθήστε με ευλάβεια τον προϋπολογισμό σας
Επειδή λοιπόν τα «θέλω» μας δεν συμβαδίζουν με τα «πρέπει» και είναι εύκολο το συναίσθημά μας να μας παρασύρει πρέπει να μείνουμε προσκολλημένοι στο  budget που έχουμε εξαρχής καθορίσει και που είναι το ποσό που μπορούμε πραγματικά… να ξοδέψουμε.

Προτεραιότητα στην ασφάλεια και διευκόλυνση των καλεσμένων
• Αν κάνετε το γάμο σας κάπου μακριά τότε οπωσδήποτε θα πρέπει να φροντίσετε για την μετακίνησή τους ώστε να μην ταλαιπωρηθούν. Αν χρειαστεί να δαπανήσετε κι ένα ποσό γι’ αυτό… αξίζει τον κόπο μιας και θέλετε οι καλεσμένοι σας να μείνουν ευχαριστημένοι.

  • Είναι κατανοητό πως θέλετε ό,τι το καλύτερο για εσάς και τους καλεσμένους σας για την ωραιότερη μέρα της ζωής σας. Αν όμως η οικονομική δυνατότητά σας δεν σας επιτρέπει να κάνετε υπερβολές… τότε προσγειωθείτε. Υπάρχουν πάντα ωραία πράγματα που μπορεί να γίνουν με μικρότερο κόστος.

Μη λυπηθείτε τα χρήματα για τον φωτισμό
Τι νόημα έχει αν έχετε ξοδέψει του κόσμου τα χρήματα για το φαγητό, το στολισμό, τη μουσική αλλά… οι καλεσμένοι σας λόγω του κακού φωτισμού δεν μπορούν να δουν και να ευχαριστηθούν τίποτα! Μην κάνετε λοιπόν περικοπές σ’ αυτόν τον τομέα. Ο σωστός φωτισμός είναι αυτός που φτιάχνει την ατμόσφαιρα και μπορεί να αλλάξει όλη τη δεξίωσή σας!

Η απάτη του DIY  (Do It Yourself)(φτιάξτο μόνος σου)
Μερικές φορές για να κάνουμε οικονομία καταλήγουμε και σε λύσεις DIY. Όμως πριν το πάρετε απόφαση μελετήστε το θέμα καλά… πόσο θα σας κοστίσουν τα υλικά, πόσο κόπο θα κάνετε… πόσο αξίζει κάτι έτοιμο. Αξίζει τελικά τον κόπο;

Η επιλογή του σωστού χώρου
Διαλέξτε ένα χώρο που δεν θα χρειάζεται πολλά για να πάρει τη μορφή που θέλετε, που θα έχει ένα καλό catering και που γενικά θα σας… ελαφραίνει από τα πολλά έξοδα και από τα πολλά τρεχάματα. Μερικές φορές μια τιμή μπορεί να μας φανεί φουσκωμένη αλλά το θέμα είναι να δούμε τι περιλαμβάνει… γιατί στο τέλος μπορεί να μας συμφέρει.