Πώς θα γίνετε οι καλύτεροι οικοδεσπότες την ημέρα του γάμου σας

938

Ένα σημαντικό κομμάτι για την επιτυχία ενός γάμου είναι η ευγένεια του γαμπρού και της νύφης απέναντι στους καλεσμένους, βάζοντας τα δυνατά τους ώστε η μέρα να είναι γεμάτη από το στιλ τους, χωρίς άγχος αξέχαστη και συναρπαστική!

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν 6 εύκολους τρόπους για να υποδεχτείτε τους καλεσμένους σας και να αφήσετε τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

 1. Να είστε στην ώρα σας

  Η καλή μέρα από την αρχή φαίνεται… γι’ αυτό μην αρχίσετε με τις καθυστερήσεις να «εκνευρίζετε» και να κουράζετε τους καλεσμένους σας. Αν θέλετε να τηρήσετε το έθιμο και να «στήσετε» τον γαμπρό… φροντίστε να μην αργήσετε παραπάνω από 15 λεπτά.


 2. Περιορίστε τις φωτογραφίες σας

  Να θυμάστε πως όσο περισσότερες φωτογραφίες βγάζετε τόσο χάνετε χρόνο από την επαφή με τους καλεσμένους σας γι’ αυτό μην το παρακάνετε…


 3. Κάντε μια εντυπωσιακή είσοδο στο χώρο της δεξίωσης

  Να ξέρετε πως ο τρόπος που θα επιλέξετε να κάνετε την είσοδό σας στο χώρο της δεξίωσης θα δώσει και το στίγμα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.

  Ανεβάστε τους τόνους και δώστε ενέργεια επιλέγοντας να σας συνοδεύσει ένα τραγούδι που να σας αντιπροσωπεύει ως ζευγάρι και δίνει τον τόνο που θα  θέλατε να κινηθεί όλο το κλίμα της δεξίωσης.


 4. Σκεφτείτε τις ιδιαιτερότητες των καλεσμένων σας

  Κάνοντας τις επιλογές σας θα πρέπει να σκέφτεστε την ηλικία, την προσωπικότητα και τις ιδιαιτερότητες των καλεσμένων σας. Δηλαδή επιλέξτε μουσική που θα καλύπτει όλες τις γενιές και μενού που είναι σχεδόν σίγουρο πως αρέσει στους περισσότερους.


 5. Ο γύρος των τραπεζιών
  Μετά από την κοπή της τούρτας πρέπει να περάσετε από όλα τα τραπέζια και να μιλήσετε με τους καλεσμένους σας. Είναι μια ευκαιρία να τους ευχαριστήσετε που ήρθαν στο γάμο σας, να ανταλλάξετε λίγα λόγια και να σας πουν κι εκείνοι τις δικές τους εντυπώσεις. Λίγα λεπτά επικοινωνίας ζεσταίνουν όλη την ατμόσφαιρα.


 6. Ειδική μεταχείριση
  Αν και όλοι είμαστε υπέρ της ισότητας ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να γίνονται διακρίσεις. Για παράδειγμα οι καλεσμένοι που έχουν έρθει στο γάμο σας από άλλες πόλεις ή άλλες χώρες και έχουν επιβαρυνθεί με τόσα έξοδα αξίζουν ένα παραπάνω ενδιαφέρον, δεν νομίζετε;