Όσα χρειάζεται ο γάμος σας για να είναι άψογος μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια

1039
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΑΜΟΥ nifi.gr
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΑΜΟΥ nifi.gr

Τι πρέπει να θέσετε ώστε να δημιουργήσετε ένα τέλειο σκηνικό εκείνη την ημέρα για εσάς και τους καλεσμένους σας, ακολουθήστε τις συμβουλές μας.

Κάποιες θα σας φανούν προφανείς και μερικές …. όχι και τόσο!

 

 1. Καλό φαγητό

  Ένα από τα πράγματα που συνήθως θυμούνται οι καλεσμένοι μετά από κάθε γάμο είναι το φαγητό… υπάρχει ένα πράγμα που οι καλεσμένοι σας θα θυμούνται στο γάμο σας, είναι το φαγητό. Γι’ αυτό να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή του catering και του μενού. Προτιμήστε μια ποικιλία που να καλύπτει τα παιδιά, τους vegeterians αλλά φυσικά και τους κρεατοφάγους. Επίσης φροντίστε η ποσότητα να είναι επαρκής γιατί σίγουρα δεν θέλετε να μείνουν κάποιοι πεινασμένοι!

 

 1. Ποτά για όλους

  Τα καλύτερα πάρτι διακρίνονται για τα ποτά τους! Ο γάμος είναι ένα κοινωνικό γεγονός πολύ χαρούμενο και εορταστικό και γι’ αυτό οι περισσότεροι θέλουν να πιουν μια μπίρα, σαμπάνια ή κρασί για να απολαύσουν τη στιγμή. Μην ξεχάσετε βέβαια και εκείνους που δεν πίνουν αλκοόλ ή οδηγούν και δεν πρέπει να πιουν πολύ! Φροντίστε λοιπόν να υπάρχει μια σειρά επιλογών από ποτά χωρίς οινόπνευμα. Τέλος, το νερό –ως το πιο πολύτιμο αγαθό- είναι το πρώτο και καλύτερο που πρέπει οπωσδήποτε να εξασφαλίσετε και να ανανεώνετε συνεχώς σε όλα τα τραπέζια.

 

 1. Αντιμετώπιση καιρικών φαινομένων

  Είτε πρόκειται ο γάμος σας να διαρκέσει λίγο είτε έχετε σκοπό να το ξενυχτήσετε κύριο μέλημά σας είναι να κάνετε τους καλεσμένους σας να νιώσουν άνετα. Αν λοιπόν σχεδιάζετε να κάνετε το γάμο σας μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, φροντίστε ο χώρος της εκκλησίας αλλά και της δεξίωσης να έχει κλιματισμό, σε περίπτωση που ο γάμος γίνει στην ύπαιθρο τότε προμηθευτείτε φορητούς ανεμιστήρες, και εφοδιάστε το χώρο με παγωμένο νερό και ομπρέλες. Σίγουρα δεν θέλετε η ημέρα του γάμου σας να συνδυαστεί με την ηλίαση κάποιου αγαπημένου σας προσώπου!

  Εάν, αντίθετα, επιλέξετε να κάνετε το γάμο σας μέσα στο χειμώνα η θέρμανση παίζει τον πρώτο ρόλο και στην εκκλησία αλλά και στο χώρο της δεξίωσης. Ένα ζεστό ποτό καλωσορίσματος κατά την είσοδο των καλεσμένων στο χώρο της δεξίωσης θα εκτιμηθεί δεόντως από όλους!

 

 1. Άνετη πρόσβαση για όλους τους καλεσμένους

  Παρόλο που είστε απασχολημένοι με το γάμο σας θα πρέπει να θυμηθείτε ότι δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να σταθούν όρθιοι πολύ ώρα, για λόγους υγείας, εγκυμοσύνης ή αναπηρίας. Επίσης ίσως έχετε κάποιους καλεσμένους που θα χρειαστούν μια ράμπα για να μπουν στην εκκλησία ή τη δεξίωση, ή ένα μέρος για να καθίσουν κατά τη διάρκεια της τελετής ή κοντά σε μια έξοδο. Εάν έχετε λοιπόν καλεσμένους με ανάγκες προσβασιμότητας, βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν ράμπες ή ασανσέρ στους χώρους που θα κινηθείτε. Υπάρχει μπάνιο που είναι προσβάσιμο σε όλους; Υπάρχει χώρος για αναπηρικό αμαξίδιο ή καρότσι; Υπάρχουν χώροι στάθμευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες; Αυτά είναι σημαντικά θέματα για να μη βρεθείτε ξαφνικά στη δυσάρεστη θέση να συνειδητοποιήσετε ότι καταλάθος αποκλείσατε ένα μέλος της οικογένειας ή έναν φίλο από την ωραιότερη μέρα της ζωής σας!
 1. Διασκέδαση

  Η ψυχαγωγία παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο την ημέρα του γάμου. Θέλετε τους καλεσμένους σας να έχουν μια καλή στιγμή και να έχουν κάτι να μιλήσουν για όλη την ημέρα. Μια ζωντανή ορχήστρα ή ένας επαγγελματίας DJ θα αναλάβει να σηκώσει τους καλεσμένους στην πίστα για χορό αλλά μπορείτε επίσης να έχετε προσλάβει κι ένα μάγο ή άλλο animateur για να τους διασκεδάσει. Εσςίς θα ανακαλύψετε ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος για να διασκεδάσουν οι καλεσμένοι σας. Πολλά ζευγάρια για παράδειγμα επιλέγουν ένα photobooth για να απασχοληθούν και να ψυχαγωγηθούν ενώ συγχρόνως με τις φωτογραφίες που βγάζουν αποκτούν αναμνήσεις για μια ζωή.

 

 1. Γαμήλια τούρτα

  Πολλά ζευγάρια αναρωτιούνται αν η τούρτα παίζει μεγάλο ρόλο σε μια δεξίωση. Εμείς λοιπόν θα σας απαντήσουμε ένα μεγάλο ΝΑΙ! Οι καλεσμένοι περιμένουν πάντα με αγωνία την ώρα της τούρτας όχι μόνο για να απολαύσουν τη γλυκιά της γεύση αλλά και για να παρακολουθήσουν το ζευγάρι την ώρα που την κόβει και να μοιραστούν την ευτυχία του! Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να δώσετε σημασία στη γαμήλια τούρτα σας, τόσο στην εμφάνισή της όσο και στη γεύση της. Αν ο γάμος σας έχει θέμα τότε θα πρέπει και η διακόσμηση της τούρτας να το ακολουθήσει.