3 πράγματα που πρέπει να κάνετε εάν ο COVID-19 επηρεάζει τον προγραμματισμό του γάμου σας

3473

Στα σχεδόν 40 του χρόνια στο Περιοδικό ΝΥΦΗ, έχουμε δει τη βιομηχανία γάμου να περνάει δύσκολες στιγμές.

Υπήρξαν πολλές αποτυχίες όπως  η οικονομική κρίση καθώς και κάθε είδους άλλες φυσικές καταστροφές. Η βιομηχανία του γάμου όμως πάντα τα καταφέρνει και, το πιο σημαντικό, η αγάπη το καταφέρνει ότι και αν γίνει.

Αυτή η πανδημία COVID-19 εξακολουθεί να είναι στον αέρα, και ο γάμος όλων θα επηρεαστεί με διαφορετικό τρόπο. Δεν θα προσπαθήσουμε να προσποιηθούμε ότι έχουμε όλες τις λύσεις σε όλα τα μοναδικά και δύσκολα σενάρια, αλλά προτείνουμε να ξεκινήσετε με αυτά τα 3 πράγματα:

1. Εάν είναι δυνατόν, είναι καλύτερα να αναβάλλετε το γάμο σας αντί να τον ακυρώσετε

Συνειδητοποιούμε ότι μπορεί να αισθάνεστε ηττημένοι και απλά να μην έχετε την ενέργεια να επαναπρογραμματίσετε όλα τα πράγματα του γάμου, αλλά αυτός είναι ο γάμος ΣΑΣ – και δεν θα αφήσετε αυτήν την πανδημία να σας νικήσει. Εσείς αποφασίζετε! Σίγουρα, θα φαίνεται διαφορετικό: Μπορεί να είναι πολύ μικρότερο, μπορεί να είναι εκτός εποχής ή μπορεί να βρίσκεται σε μια εντελώς διαφορετική τοποθεσία, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο: Θα παντρευτείτε τον έρωτα της ζωής σας και όλα θα γίνουν μαγικά. Ανεξάρτητα από το πού ή το πότε. Μην αφήσετε αυτή την κατάσταση να χαλάσει το πνεύμα σας, απλώς πάρτε μια βαθιά ανάσα και αρχίστε να οργανώνετε ένα σχέδιο Β.

Υπάρχει ένα άλλο πλεονέκτημα για την αναδιάταξη το οποίο υποστηρίζει τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που εμπλέκονται με το γάμο σας. Πολλοί από τους προμηθευτές σας είναι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις – καταστήματα, και η αναβολή του γάμου σας αντί να τον ακυρώσετε βοηθά να τους κρατήσει στην επιχείρηση.

2. Μιλήστε με τον χώρο δεξίωσης και τους προμηθευτές σας το συντομότερο δυνατόν

Το πρώτο πράγμα που θα θέλατε να κάνετε είναι να συζητήσετε με τον χώρο δεξίωσης που έχετε κλείσει για το γάμο σας καθώς και τους υπόλοιπους προμηθευτές σας (διαδικτυακά ή μέσω τηλεφώνου, φυσικά!) σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο του COVID-19 στο γάμο σας. Εάν τον έχετε αναθέσει σε έναν διοργανωτής γάμου (wedding planner), θα σας διευκολύνει αναλαμβάνοντας αυτός/αυτή όλες αυτές τις διαδικασίες. Διαφορετικά, θα πρέπει να επικοινωνήσετε ξεχωριστά με τον χώρο δεξίωσης σας και την ομάδα των προμηθευτών σας. Αναμφίβολα θα υπάρξει μια διαφορετική απάντηση από αυτούς – οι περισσότεροι θα είναι περισσότερο από πρόθυμοι να σας βοηθήσουν να επαναπρογραμματίσετε, ενώ άλλοι μπορεί να «κλειδώσουν» το συμβόλαιό σας για το μέλλον. Μάθετε πού βρίσκεστε με την ομάδα των προμηθευτών σας πριν κάνετε οτιδήποτε, και ανατρέξτε στα συμβόλαιά σας για τις πολιτικές ακύρωσης και αναβολής, καθώς και πληροφορίες για τυχόν χρεώσεις ή μη επιστρεπτέες καταθέσεις.

3. Να θυμάστε ότι όλα έχουν την λύση τους

Είναι μια από τις βασικές μας αξίες στο Περιοδικό ΝΥΦΗ και κάτι που μας βγάζει πάντα από τις δύσκολες στιγμές. Όποτε αισθάνεστε συγκλονισμένοι, θέλουμε να παίρνετε μια βαθιά ανάσα και να επαναλαμβάνετε αυτή τη φράση: «Όλα έχουν την λύση τους!»

Αυτή η κατάσταση δεν θα διαρκέσει για πάντα. Θα το ξεπεράσουμε όλο αυτό και θα βγούμε πιο δυνατοί. Και όλοι θα λέμε στα εγγόνια μας για αυτόν τον τρελό χρόνο δημιουργικότητας που αναπτύξαμε εν μέσω καραντίνας.

#Μένουμε Ενωμένοι

#Μένουμε δυνατοί