10 +1 ιδέες για έναν luxury γάμο… στην καλύτερη τιμή!

1492

Ένας γάμος, όπως πραγματικά τον έχουμε ονειρευτεί μπορεί να μας φαίνεται μια δαπανηρή υπόθεση… Ωστόσο πάντα υπάρχει τρόπος για να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα ακόμα κι αν ο προϋπολογισμός μας δεν επαρκεί, όταν η καλή αισθητική και η φαντασία μας… περισσεύει!

1. Ένα νυφικό, δύο εμφανίσεις

Το να κάνετε διαφορετική εμφάνιση στο γάμο από τη δεξίωσή σας αποτελεί hot trend ωστόσο κοστίζει αρκετά παραπάνω.  Υπάρχουν όμως τρόποι για να το πετύχετε χωρίς να τινάξετε τον προϋπολογισμό σας στον αέρα. Επιλέξτε ένα νυφικό που θα μετατρέπετε για τη δεξίωση σε φόρεμα και κλέψτε την παράσταση! Δώστε μεγάλη προσοχή στα αξεσουάρ…

2. Παράνυμφοι

Η ύπαρξή τους προσδίδει στο γάμο σας αριστοκρατικότητα και αποδεικνύει πως ακολουθείτε τις σύγχρονες γαμήλιες τάσεις. Επιλέξτε όμως με γούστο τα φορέματά τους ώστε να τους ταιριάζουν και να είνα σύμφωνα με το στιλ του γάμου που θέλετε να ακολουθήσετε. Τip: Μην καταλήξετε στα ίδια φορέματα για όλες τις παρανύμφους, σίγουρα δεν ταιριάζει ένα φόρεμα σε όλες και μπορεί να δημιουργηθούν πολλές… παραφωνίες. Η ίδια απόχρωση, ύφασμα και στιλ είναι πολύ πιο ασφαλής επιλογή. 

3. Κάτι δανεικό…

Πολλές νύφες ακολουθούν την ξενόφερτη παράδοση που της θέλει στο γάμο τους να φοράνε κάτι δανεικό. Έτσι κι εσείς μπορείτε να ακολουθήσετε την παράδοση και να ζητήσετε δανεικό ένα ακριβό κόσμημα που έχει μια φίλη σας… Και την παράδοση θα τιμήσετε και ακόμη καλύτερη εντύπωση θα κάνετε!

4. Ο χώρος

Δημιουργήστε κάτι πραγματικά μοναδικό – με το μισό κόστος – επιλέγοντας έναν μη παραδοσιακό χώρο όπου θα μπορέσετε να ξεδιπλώσετε τη δική σας αισθητική και να βάλετε τη δική σας σφραγίδα. Για παράδειγμα μια γκαλερί ή έναν αμπελώνα μπορεί να σας προσφέρει αυτές τις προδιαγραφές και να κάνετε ένα γάμο που δεν θα μοιάζει με κανέναν άλλον, τόσο σε πολυτέλεια όσο και σε πρωτοτυπία.

5. Καθιστό δείπνο

Ένα καθιστό δείπνο μετά τη δεξίωση είναι πάντα πιο αριστοκρατικό αλλά τα περισσότερα ζευγάρια το απέφευγαν επειδή είναι αρκετά πιο δαπανηρό. Όμως αυτή την εποχή που οι γάμοι είναι αναγκαστικά πιο μικροί λόγω COVID 19, είναι η ευκαιρία σας!  Λιγότεροι καλεσμένοι, λιγότερα έξοδα… περισσότερη άνεση και πολυτέλεια! 

6. Τούρτα

Η επιλογή της γαμήλιας τούρτας σας είναι πολύ σημαντική γιατί πρωταγωνιστεί στο γαμήλιο τραπέζι. Γι’ αυτό προσπαθήστε να τη συνδυάσετε με ένα πρωτότυπο θέμα γάμου και δώστε ιδιαίτερη σημασία στη γεύση της που θα μείνει αξέχαστη στους καλεσμένους σας!

7. Ποτά

To ποτό είναι πάντα πρωταγωνιστής για τη διάθεση όλων των καλεσμένων σ’ ένα γαμήλιο πάρτι και όχι μόνο! Καταρχήν η ποσότητα δεν πρέπει να είναι ποτέ περιορισμένη αλλά και η ποιότητα θα πρέπει να είναι η καλύτερη. Σίγουρα μια ακριβή σαμπάνια που ρέει άφθονη δίνει ένα σημαντικό στοιχείο πολυτέλειας στο πάρτι σας, όμως δεν είναι και η μόνη περίπτωση. Τη θέση της ακριβής σαμπάνιας μπορεί να την πάρει επάξια ένα πολύ καλό κρασί με άριστο τρόπο σερβιρσμένο ή κάποια signature cocktails που θα προκαλέσουν θετικότατα σχόλια από τους καλεσμένους σας!

8. Μουσική

Η επιλογή της μουσικής είναι αυτή που θα κάνει την πίστα του πάρτι να είναι πάντα γεμάτη και θα βοηθήσει το πάρτι σας να κρατήσει μέχρι το πρωί. Για να πετύχετε όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν χρειάζεται να δαπανήσετε ένα υπέρογκο ποσό προκειμένου να καλέσετε ένα γνωστό συγκρότημα ή έναν φημισμένο Dj. Απλά θα πρέπει να σκεφτείτε τις μουσικές προτιμήσεις των καλεσμένων σας και να δημιουργήσετε τη δική σας playlist που θα απογειώσει τόσο τη δική σας διάθεση όσο και των καλεσμένων σας.

9. Διακόσμηση και λουλούδια

Όσον αφορά τη διακόσμηση και τα λουλούδια κατά κύριο λόγο θα πρέπει να είστε δημιουργικοί και ευφάνταστοι. Η καλή αισθητική μπορεί να κάνει θαύματα χωρίς να χρειαστεί να δαπανηθούν τεράστια ποσά. Επιλέξτε στενά και ψηλά βάζα αν θέλετε να τοποθετήσετε λίγα λουλούδια στα τραπέζια σας ή αν επιλέξετε μεγάλα centerpieces φροντίστε ο όγκος τους να μην ενοχλεί και να μην φαίνεται επιτηδευμένος. Τα ρομαντικά κεριά σε κάθε περίπτωση… σχεδόν επιβάλλονται! 

10. Οnline επικοινωνία

Η χρήση του διαδικτύου είναι το φαινόμενο της εποχής και ένας γάμος που σέβεται την εποχή του δεν μπορεί να μην κάνει χρήση του. Εξάλλου μια ιστοσελίδα με όλες τις λεπτομέρειες του γάμου σας δεν κοστίζει ακριβά και προσθέτει αίγλη στην ωραιότερη μέρα της ζωής σας και καλή ενημέρωση στους καλεσμένους σας.  

11. Vintage style και αντικείμενα

Το vintage στιλ είναι τόσο πολύ της μόδας και τα αντικείμενα μιας άλλης εποχής γίνονται τα αγαπημένα. Εκμεταλλευτείτε αυτή την τάση της εποχής και μεταποιήστε το νυφικό της μαμάς σας ή χρησιμοποιήστε κάποια οικογενειακά κειμήλια για να διασκοσμήσετε το χώρο. Με αυτόν τον τρόπο και οικονομία κάνετε αλλά και το στιλ σας ακολουθεί την επιταγή της μόδας!