Ένα μπουκέτο γεμάτο συμβολισμούς

1305

Τ

α λουλούδια συμβoλίζουν την ομορφιά, τα νιάτα, την ελπίδα για κάτι νέο και όμορφο,  για κάτι  που γεννιέται με την ένωση των δύο σε σάρκα μία.

Γι’ αυτό απαραίτητο αξεσουάρ κάθε νύφης, σε κάθε χώρα και κάθε πολιτισμό, είναι ένα μπουκέτο από δροσερά, πανέμορφα λουλούδια!

Πριν μιλήσουμε για τα είδη και τα στιλ ανθοδέσμης που μπορείτε να επιλέξετε, καλό θα είναι να έχετε κατά νου μερικούς βασικούς κανόνες: Το μέγεθος, το χρώμα και το στιλ της ανθοδέσμης σας, θα πρέπει να ταιριάζει με το νυφικό, τα χρώματα στα μαλλιά και το μακιγιάζ σας και φυσικά με το σωματότυπό σας, αφού μια μικρόσωμη κοπέλα, θα ήταν λάθος να κρατήσει μια τεράστια ανθοδέσμη και το αντίστροφο.

Φυσικά, το απόλυτο διαχρονικό must σε κάθε γάμο δε θα μπορούσε παρά να είναι το μπουκέτο με τα τριαντάφυλλα! Εδώ, εκτός από το χρώμα μπορείτε να «παίξετε» και με το μέγεθος των κοτσανιών καθώς άλλη αίσθηση δίνουν τα μπουκέτα με… μεγάλο τελείωμα και άλλη τα…κοντά. Επιπλέον, το αποτέλεσμα αλλάζει ανάλογα και με τον αριθμό των λουλουδιών που θα επιλέξετε να έχει το μπουκέτο.

Μια ιδιαίτερα πρωτότυπη πρόταση μας έρχεται από τις ΗΠΑ! Ανθοδέσμες φτιαγμένες όχι από λουλούδια, αλλά από πέταλα λουλουδιών τα οποία έχουν προσεκτικά μονταριστεί ώστε να σχηματίσουν ένα άλλο μεγαλύτερο λουλούδι, ή μια πρωτότυπη σύνθεση! Μια μοντέρνα και εντυπωσιακή πρόταση που θα ταίριαζε πολύ με ένα μίνι ή μοντέρνο νυφικό.

Αν η απλότητα είναι το σύμβολό σας και ο γάμος σας γίνει σε κάποιο μικρό ξωκλήσι στην ύπαιθρο, ένα μπουκέτο από λουλούδια του αγρού (ανεμώνες, μαργαρίτες, μυρωδάτοι υάκινθοι κλπ, δεμένα με μια όμορφη κορδέλα θα ήταν η ιδανική επιλογή. Πολλές φορές εκείνο που κάνει την διαφορά δεν είναι το ιδιαίτερα εκκεντρικό, αλλά το καλόγουστο και το προσεγμένο.

Στην ίδια κατηγορία κινούνται και τα απολύτως ελληνικά άνθη από λεμονιά. Μπορεί να σας φανεί παράξενο αλλά τα άνθη της λεμονιάς χαρακτηρίζονται ως το απόλυτο καλοκαιρινό trend για γάμους, ενώ θα ταίριαζαν με ένα απλό νυφικό σε αρχαιοελληνικό στιλ!

Τον τελευταίο καιρό θεωρείται απόλυτα “in” η χρήση στις γαμήλιες τελετές του λεγόμενου σφαιρικού μπουκέτου. Εδώ τα λουλούδια είναι δεμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να αφήνουν μια πολύ μικρή εσοχή για το χέρι. Έτσι το μόνο που αποκαλύπτεται στους καλεσμένους είναι μια λουλουδένια μπάλα, η οποία παρεμπιπτόντως κάνει και ωραίο εφέ όταν την πετάξουμε στις ελεύθερες της παρέας!

Για εσάς πάλι που προτιμάτε τους κρίνους, τις αμαρυλλίδες ή τις κάλες, συνηθίζονται τα μπουκέτα με λίγα λουλούδια δεμένα με εντυπωσιακές κορδέλες τα οποία η νύφη τα κρατάει σε οριζόντια θέση.

Τέλος, εμπιστευτείτε τον ανθοπώλη σας. Αυτός παρακολουθεί όλες τις τάσεις για τα λουλούδια του γάμου, ενώ με τις γνώσεις του στην ανθοδετική, σίγουρα θα έχει να σας κάνει πολλές και πρωτότυπες προτάσεις που μπορεί εκτός από τα λουλούδια να περιλαμβάνουν και άλλα υλικά που δεν θα περνούσαν ποτέ από το μυαλό σας, όπως κλαδιά, φτερά, υφάσματα, κοσμήματα, κοχύλια και καρπούς!