Bridesmaids

Φίλες και… μετά το γάμο!

754

Η ωραιότερη μέρα της ζωής σας πλησιάζει και εσείς θέλετε να είναι όλα τέλεια… Είτε έχετε δύο παρανύμφους είτε 20 είναι σημαντικό να τις κάνετε να νιώσουν όμορφα και να δείξετε την εκτίμησή σας για τις προσπάθειές τους. Ακολουθήστε αυτά τα 10 βήματα για να εξασφαλίσετε τη φιλία τους και μετά το γάμο!

1. Κάντε τις συστάσεις.

Δεδομένου ότι η λίστα των καλεσμένων του γάμου σας θα αποτελείται από σημαντικούς ανθρώπους από όλες τις φάσεις της ζωής σας, είναι πολύ πιθανό να μην γνωρίζονται όλοι μεταξύ τους. Συγκεντρώστε τους όλους μαζί για μια συνάντηση-και-συστήστε τις παράνυμφούς σας, ώστε να αισθάνονται πιο άνετα όταν θα έρθει η μέρα του γάμου σας. 

2. Καλή και συχνή επικοινωνία.

Οι καλά ενημερωμένες παράνυμφοι είναι…  ευτυχισμένες παράνυμφοι! Ενημερώστε τες για τα πάντα! Την ημερομηνία του bachelorette, του προγαμήλιου πάρτι, την ημέρα της πρόβας του νυφικού και όλα τα υπόλοιπα. 

3. Λάβετε υπόψη σας την οικονομική τους κατάσταση.

Το να είσαι παράνυμφος μπορεί να κοστίσει ένα σεβαστό ποσό… από το φόρεμα μέχρι το γαμήλιο δώρο. Σ’ αυτό το σημείο πρέπει να γνωρίζετε πως οι οικονομικές απαιτήσεις που δεν λαμβάνουν υπόψη την οικονομική κατάσταση της κάθε παρανύμφου είναι η βασικότερη αιτία για να ψυχρανθούν οι σχέσεις μεταξύ σας. Φροντίστε λοιπόν να μειώσετε το κόστος –αν είναι υψηλό- και απαιτήστε μόνο ό,τι μπορεί η κάθε μία από αυτές να αντέξει και να ακολουθήσει. 

4. Σεβαστείτε τον χρόνο τους.

Οι παράνυμφοι σας έχουν τις δικές τους ζωές και ο γάμος σας δεν αποτελεί το κέντρο της ζωής τους! Πηγαίνουν στην εργασία τους, μπορεί να έχουν σχέση ή σύζυγο και παιδιά και δεκάδες άλλες ακόμη υποχρεώσεις. Αν λοιπόν η οργάνωση του γάμου σας καταναλώνει όλη την ενέργεια και τον χρόνο σας, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις παρανύμφους σας!  Αν έχετε ανάγκη από συχνή επικοινωνία, ευτυχώς σήμερα τα sms και τα mails (για να μην πούμε για το skype) μας γλιτώνουν από χρόνο και περιττές μετακινήσεις!  

5. Επιλέξτε φορέματα που ταιριάζουν στον τύπο τους – ή αφήστε να τα επιλέξουν οι ίδιες.

Εκτός από τη τιμή του φορέματος –που σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι λογική- , θυμηθείτε ότι ένα μέγεθος ή ένα στυλ δεν ταιριάζει σε όλους τους σωματότυπους!  Για να αποφύγετε τις παρεξηγήσεις και τις δυσαρέσκειες αφήστε τις να επιλέξουν οι ίδιες το φόρεμά τους αφού βέβαια έχετε πρώτα συνεννοηθεί για το στιλ και το χρώμα που θα πρέπει να έχει ώστε να ταιριάζουν με το νυφικό σας και όλο το στιλ του γάμου σας. 

6. Αφήστε τες να επιλέξουν το χτένισμα και / ή το μακιγιάζ τους.

Κάθε παράνυμφος είναι όμορφη με τον δικό της μοναδικό τρόπο, γιατί λοιπόν να πρέπει να έχουν όλες το ίδιο μακιγιάζ; Δεν ταιριάζει σε όλες το κόκκινο κραγιόν ή ο κότσος! Θα νιώσουν πιο όμορφα και θα φαίνονται και πιο όμορφες αν τις αφήσετε να επιλέξουν το δικό τους μακιγιάζ και το χτένισμα. 

7. Μην τους βάλετε τα… δυο πόδια σ’ ένα παπούτσι.

Τα παπούτσια είναι πάλι μια προσωπική καθαρά επιλογή αφού πρέπει πρώτα από όλα να μας κάνουν να αισθανόμαστε άνετα!  Οι  παράνυμφοι σας λοιπόν μπορούν να επιλέξουν το στιλ που θα φορέσουν αρκεί να έχετε συνεννοηθεί για το χρώμα ώστε να δένει η εμφάνιση όλων αρμονικά. 

8. Μην κάνετε διακρίσεις

Σίγουρα ανάμεσα στις παρανύμφους σας κάποια είναι πιο ταλαντούχα ή κάποια άλλη πιο αργή στους ρυθμούς της. Σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να υπερφορτώνετε  τη μία ή να αγνοείτε την άλλη. Μοιράστε τις ευθύνες έτσι, ώστε καμία να μην αισθάνεται ούτε υπερβολικά φορτωμένη ούτε εντελώς ασήμαντη!

9. Πάνω απ’ όλα η ηρεμία.

Το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στις παρανύμφους σας είναι να είστε μια ήρεμη, δροσερή και ευτυχισμένη νύφη! Η δική σας ψυχική κατάσταση είναι ο καθρέφτης των δικών τους κόπων και προσπαθειών και όσο πιο καλά είστε εσείς, τόσο καλύτερη δουλειά φαίνεται πως έχουν κάνει εκείνες. Έχοντας καλή και ήρεμη ψυχική διάθεση, θα διασκεδάσετε όλες μαζί μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο! 

10. Πείτε ευχαριστώ. 

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της γαμήλιας προετοιμασίας μην ξεχνάτε να τις ευχαριστείτε εγκάρδια για την προσπάθεια που κάνουν ώστε η ωραιότερη μέρα της ζωής σας να μείνει σε όλους αξέχαστη. Αμέσως πριν ή μετά το γάμο δώστε τους ένα γλυκό ευχαριστήριο δώρο ως δείγμα της ευγνωμοσύνης σας. Δείξτε την αγάπη σας και την εκτίμησή σας σε κάθε ευκαιρία που έχετε και φυσικά θα έχετε εξασφαλίσει πως οι παράνυμφοί σας θα μείνουν φίλες σας και την επόμενη μέρα του γάμου σας! Η ώρα η καλή!