Ποιό είναι το ιδανικό νυφικό για το δικό σας σωματότυπο

2397
ιδανικό νυφικό για το δικό σας σωματότυπο
ιδανικό νυφικό για το δικό σας σωματότυπο

Empire – waist
Η φούστα σ’ αυτόν τον τύπο του νυφικού ξεκινάει αμέσως κάτω από το στήθος. Αυτού του τύπου το νυφικό κολακεύει τις γυναίκες που έχουν κάποια.. περιφέρεια γιατί την καλύπτει με πολύ ωραίο τρόπο.

Σε γραμμή Α
Είναι ο τύπος του νυφικού που κολακεύει τα περισσότερα γυναικεία σώματα που διαθέτουν μια πιο… ανοιχτή περιφέρεια.

Trumpet
H φούστα σ’ αυτό το νυφικό ξεκινάει να ανοίγει από τα γόνατα και κάτω μοιάζοντας λίγο με καμπάνα…

Μermaid
Aυτό το είδος του νυφικού είναι αλήθεια πως απαιτεί πραγματικά καλλίγραμμο σώμα… σαν εκείνο μιας αληθινής γοργόνας!

Νυφικό σταχτοπούτας
Αυτό το νυφικό έχει εφαρμοστό μπούστο και μια πολύ πλούσια, εντυπωσιακή φούστα. Οι ρομαντικές νύφες τού έχουν ιδιαίτερη αδυναμία αφού τις κάνει να νιώθουν σαν τις πριγκίπισσες του παραμυθιού.

Μermaid
Αυτό το νυφικό αγκαλιάζει το σώμα και γι’ αυτό θα πρέπει να έχετε αδύνατη σιλουέτα αν θέλετε να το επιλέξετε. Είναι ιδανικό για γαμήλιες τελετές και δεξιώσεις που έχουν πιο minimal ύφος.

Το νυφικό που θα ταιριάξει στο δικό σας σώμα

Τα νυφικά δεν είναι παρά επίσημα μακριά φορέματα ραμμένα από ακριβά υφάσματα που ανάλογα με την γραμμή τους κατατάσσονται σε κάποια κατηγορία. Μάθετε γι’ αυτά και αποφασίστε ποιο θα ταιριάξει στο δικό σας σώμα…

 

  • Σε γραμμή Α: Είναι αναμφίβολα  τα πιο δημοφιλή νυφικά στην χώρα μας, γιατί ταιριάζουν ιδιαίτερα στις μεσογειακές γυναίκες που έχουν στην πλειοψηφία τους τονισμένη περιφέρεια.

 

  • Στράπλες με εφαρμοστό μπούστο: Αυτά ταιριάζουν στις γυναίκες που έχουν ανοιχτές πλάτες, σιλουέτα κλεψύδρα  ωραίο «καρέ», και κανονικό προς πλούσιο στήθος.

Αν έχετε πλούσιο στήθος προτιμήστε τα στράπλες νυφικά, με τοπ που τελειώνει σε ευθεία γραμμή παρά σε βαθύ ντεκολτέ σχήματος V,  γιατί αυτά είναι υπερβολικά αποκαλυπτικά για την περίσταση.

 

  • Γραμμή αμπίρ (Empire): Πρόκειται για τα νυφικά που έχουν εφαρμοστό μπούστο και αρχίζουν να φαρδαίνουν από το κάτω μέρος του στήθους. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα κολακευτική γραμμή για όλους τους σωματότυπους και ιδιαίτερα για όσες δεν έχουν ιδιαίτερα λεπτή μέση, αλλά διαθέτουν ωραίο στήθος και ώμους.

Ταιριάζει επίσης σε όσες βρίσκονται σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης δηλαδή πάνω από τον τέταρτο μήνα, οπότε έχει ήδη αρχίσει να διαγράφεται η φουσκωμένη τους κοιλίτσα.

 

  • Εξώπλατα με κλειστό ντεκολτέ ( ή χαμόγελο): Αυτά ταιριάζουν στις γυναίκες που έχουν ωραία πλάτη και κανονικό άνοιγμα στους ώμους, σε συνδυασμό με ψηλό και λεπτό λαιμό, σαν του κύκνου.

 

  • Σε στυλ νεγκλιζέ με λεπτές τιράντες και χαμηλό ντεκολτέ: Τα νυφικά αυτά ράβονται από μαλακά υφάσματα, μεταξωτά σατέν κλπ. που αγκαλιάζουν αέρινα τις καμπύλες του σώματος και  γι αυτό πηγαίνουν στις γυναίκες που έχουν αρμονική σιλουέτα, ανεξάρτητα από το ύψος τους.

 

  • Σε γραμμή στενή (σωλήνας): Πρόκειται για μια δύσκολη φόρμα νυφικού που ταιριάζει μόνο στις γυναίκες οι οποίες έχουν ψιλόλιγνη σιλουέτα με μέση «δαχτυλίδι», μικρό στήθος και στενούς γλουτούς, οι οποίοι  θα πρέπει επιπλέον να είναι και αρκούντως γυμνασμένοι καθώς θα διαγράφονται κάτω από το ύφασμα.

 

  • Σε στυλ γοργονέ: Το νυφικό αυτό αποτελεί παραλλαγή του προηγούμενου στυλ-σωλήνα- και είναι εφαρμοστό μέχρι το μέσο των μηρών, ενώ από εκεί και κάτω η φούστα του ανοίγει μέχρι τους αστραγάλους. Ταιριάζει στις γυναίκες που έχουν ανοιχτούς ώμους, σε συνδυασμό με μέτριο ή πλούσιο στήθος, λεπτή μέση και στενή περιφέρεια.

 

  • Βικτωριανό στιλ: Το κλασικό βικτωριανό φόρεμα-που βλέπουμε και στις ταινίες εποχής  με το εφαρμοστό επάνω μέρος και την πλούσια φούστα, η οποία υποστηρίζεται από φουρό, πιέτες ή πιασίματα, είναι η πιο ασφαλής λύση για τις πολύ αδύνατες και ψηλές νύφες με μέτριο προς κανονικό στήθος. 

 

  • Ντε πιές (deux pieces, δηλαδή φούστα με κοντό ή μακρύτερο  τοπ): Αυτό το ιδιαίτερο στυλ νυφικού είναι ιδανικό για τις νύφες που διαθέτουν μονοκόμματο κορμό, πολύ πλούσιο και βαρύ μπούστο ή τονισμένη κοιλιά.