ΕΛΕΝΗ ΒΑΪΤΣΟΥ σε πρόβα γάμου

643

Η ηθοποιός Ελένη Βαϊτσου ένα δυναμικό, όμορφο και ταλαντούχο κορίτσι που γνωρίσαμε μέσα από τη σειρά «Μπρούσκο» και που σήμερα την απολαμβάνουμε στο ρόλο της Ελένης Καλογερά, μία πρώην συζύγου, στην δραματική σειρά  «Ήλιος», φωτογραφήθηκε αποκλειστικά για το περιοδικό ΝΥΦΗ, φόρεσε υπέροχα νυφικά και μεταμορφώθηκε σε ρόλο σύγχρονης σταχτομπούτας….

Μέσα από την σειρά «Μπρούσκο» καταφέρατε να γίνετε γνωστή, να σας αγαπήσει το κοινό, αλλά και να κάνετε σημαντικές συνεργασίες. Τον καθοριστικό ρόλο τον έπαιξε η τύχη πιστεύετε?

Πιστεύω στην τύχη και στην περίπτωση μου θεωρώ πως συνέβαλλε αρκετά ώστε να βρεθώ στην τηλεόραση και να ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο. Δεν ήταν κάτι που είχα στο μυαλό μου ούτε είχα σκοπό να κυνηγήσω μια τέτοια ευκαιρία. Έχω τελειώσει το οικονομικό της νομικής και εκείνη την περίοδο σπούδαζα υποκριτική και έκανα θέατρο κυρίως ως χόμπι. Ήταν εντελώς τυχαίο το ότι με κάλεσαν στην οντισιόν για το Μπρούσκο και αποφάσισα να συμμετάσχω χωρίς να έχω ακριβώς συνειδητοποιήσει τι θα σήμαινε για τη ζωή μου στη συνέχεια και χωρίς να έχω προσδοκίες. Από κει και πέρα όμως οι επιλογές που έκανα ήταν απολύτως συνειδητές και βασισμένες σε προσωπική δουλειά. Η τύχη δεν σε ακολουθεί πάντα και από μόνη της δεν μπορεί να σε πάει μακριά.                                             

Το καλοκαίρι που μας πέρασε βρισκόσασταν σε περιοδεία με την κωμωδία «Οι Μπαμπούλες».Θεωρείτε ότι ήταν μία δύσκολη χρονιά για τον κόσμο τόσο του θεάτρου όσο και των θεατών λόγω της πανδημίας που διανύουμε? Ποια ήταν η ανάμνηση που σας έμεινε από τον κόσμο?

Η καλοκαιρινή περιοδεία με τους Μπαμπούλες ήταν πέρα από διασκεδαστική και απόλυτα αναγκαία και θεραπευτική, μετά από ένα χρόνο αποχής λόγω καραντίνας. Λάτρεψα την κάθε στιγμή απο την αρχή των προβών μέχρι την τελευταία μας παράσταση. Ήταν μια δουλειά που αγάπησα και μου που άφησε εκτός απο όμορφες αναμνήσεις και καλούς φίλους. Η χρονιά που πέρασε μια δύσκολη για όλους. Και για όσους δεν μπορούσαμε να εργαστούμε αλλά και για όλους αυτούς που δεν είχαν μια διέξοδο για ψυχαγωγία. Θυμάμαι τον ενθουσιασμό των θεατών, τα γέλια και το ζεστό τους χειροκρότημα παρόλο που ο φόβος ήταν (και είναι) διαρκώς παρόν. Αρκετός κόσμος φοβάται να πάει στο θέατρο αλλά η ανάγκη να βγει και να διασκεδάσει είναι πιο ισχυρή. Έχουμε πλέον προσαρμοστεί σε μια νέα πραγματικότητα και κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου  να συνυπάρξουν ασφάλεια και ψυχαγωγία.

Από πέρυσι μέχρι και τώρα βρίσκετε στα γυρίσματα της επιτυχημένης σειράς «Ήλιος». Μέσα από αυτή την συνεργασία τι πιστεύετε ότι αποκομίσατε?

Νιώθω πολύ όμορφα που βρίσκομαι σε αυτή τη δουλειά. Έχω μια υπέροχη συνεργασία με το υπόλοιπο εξαιρετικό καστ της σειράς και τη σκηνοθετική ομάδα και τα γυρίσματα συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς παρόλο που η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απρόβλεπτη. Όταν ολοκληρωθεί ο Ήλιος θα έχω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για το τι θα έχω αποκομίσει συνολικά αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως προέκυψε την πιο  κατάλληλη στιγμή για μένα και πηγαίνω με μεγάλη χαρά στα γυρίσματα κάθε μέρα!

Στην σειρά «Ήλιος» υποδύεστε την Ελένη Καλογερά πρώην σύζυγο του Δημήτρη. Τι γεύση σας αφήνει αυτός ο ρόλος ως σύζυγος?

Η αλήθεια είναι πως δεν πρόλαβα να βιώσω τηλεοπτικά την έγγαμη ζωή με τον Δημήτρη γιατί υποδύομαι την πρώην σύζυγο, μπορώ όμως να σου πω ότι ως μητέρα η Ελενη (ο χαρακτήρας) κάνει ότι καλύτερο μπορεί για το παιδί της που είναι πάντοτε η προτεραιότητα της. Πλέον και μετά από αρκετά λάθη, διατηρεί μια αξιοζήλευτα καλή και υποστηρικτική σχέση με τον πρωην σύζυγο της Δημήτρη. Το πως θα εξελιχθεί βέβαια ως ρόλος το γνωρίζει μόνο η σεναριογράφος της σειράς κα Γεωργιαδου.

Τι σας γοητεύει πιο πολύ το θέατρο ή η τηλεόραση?

Και τα δυο με γοητεύουν για διαφορετικούς λόγους. Η πρώτη μου επαφή με την υποκριτική ήταν στο θέατρο και το αγάπησα τόσο πολύ που ακόμη κι αν δεν ασχολιόμουν επαγγελματικά δεν θα το παρατούσα. Η αμεσότητα, η επικοινωνία με το κοινό,το απροσδόκητο είναι στοιχεία που κάνουν την κάθε παράσταση μοναδική και ανεπανάληπτη. Η δουλειά μπροστά στην κάμερα είναι εντελώς διαφορετική, θέλει άλλου είδους προετοιμασία και μπορεί να μην υπάρχει η μαγεία του θεάτρου για τον ηθοποιό αλλά να βγει ένα μαγικό αποτέλεσμα για τον τηλεθεατή.

Είστε μία προσωπικότητα πρόθυμη να δοκιμάσει διαφορετικούς ρόλους στον χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης ή προτιμάτε να ερμηνεύετε χαρακτήρες που είναι πιο κοντά στην δική σας προσωπικότητα?

Αυτό επιδιώκω κυρίως. Να δοκιμάζω και να δοκιμάζομαι σε διαφορετικά είδη θεάτρου και να διαφέρουν οι ρόλοι που καλούμαι να ερμηνεύσω και στην τηλεόραση ώστε να μην υπάρχει ταύτιση. Έχει συμβεί σε μια δυο περιπτώσεις να ταιριάζει κάποιος χαρακτήρας στην προσωπικότητα μου και να δώσω και κάποια δικά μου στοιχεία στο ρόλο. Δεν έχω τόσο μεγάλη εργασιακή εμπειρία προς το παρόν ώστε να ξέρω τι είδος μου ταιριάζει περισσότερο και θα μου άρεσε να μου εμπιστεύονται οι σκηνοθέτες ρόλους κόντρα σε αυτούς που με έχουν δει μέχρι τώρα.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα ζωής που έχετε πάρει από αυτή τη δουλειά;

Θα έλεγα πως μου έγινε από πολύ νωρίς σαφές πως τίποτα δεν είναι δεδομένο και πως όλα είναι πρόσκαιρα. Το γνώριζα, αλλά σε αυτό τον κλάδο γίνεται ακόμη πιο εμφανές γιατί δεν υπάρχει σταθερότητα και διάρκεια. Όλες οι δουλειές είναι προκαθορισμένου χρόνου και δεν ξέρει κανείς πότε θα του δωθεί ξανά ευκαιρία να εργαστεί. Επίσης έχω μάθει να είμαι υπομονετική και να μην σκάω για πράγματα που δεν περνάνε από τα χέρια μου.

Τελικά το μυστικό βρίσκεται στο ταλέντο ή στη σκληρή δουλειά;

Ο συνδυασμός των δυο θα έλεγα πριν χρόνια. Πλέον όμως βλέποντας τα πράγματα από μέσα θεωρώ πως ούτε το ταλέντο ούτε η σκληρή δουλειά αρκούν από μόνα τους. Το μυστικό για να εργαστείς και να έχεις διάρκεια σε αυτό τον χώρο είναι οι καλές δημόσιες σχέσεις. Το ταλέντο από μόνο του δεν εγγυάται πως θα σου δωθεί η ευκαιρία, χρειάζεται και τύχη και από κει και πέρα η προσωπική δουλειά ως ηθοποιός μαζί με τις σχέσεις που θα δημιουργήσεις στο χώρο θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς και να παραμείνεις. Έχω παρατηρήσει πως σε κάποιες περιπτώσεις το ταλέντο μπορεί να έρθει τελευταίο…

Θεωρείτε ότι είστε καλύτερη ως φίλη ή ως σύντροφος;

Είμαι πιστή και ως φίλη και ως σύντροφος. Έχω κάνει λάθη και ως φίλη και ως σύντροφος. Έχω απαιτήσεις από τον άλλο και ως φίλη και ως σύντροφος. Έχω προδοθεί και απογοητευθεί και ως φίλη και ως σύντροφος. Προσπαθώ να είμαι δίπλα στον άλλον και να τον στηρίζω και ως φίλη και ως σύντροφος.                                                                 

Πως θα χαρακτηρίζατε τη σχέση σας με τα social media;

Θεωρώ πως διατηρώ μια υγιή σχέση με τα σοσιαλ. Προσπαθώ να τα χρησιμοποιώ με τρόπο που δεν με απορροφούν, δεν γίνονται αυτοσκοπός και δεν τρώνε χρόνο από την καθημερινότητα μου. Τα βρίσκω  εθιστικά και είναι εύκολο να παρασυρθείς και να χάσεις τον εαυτό σου σε αυτά. Κατα τη διάρκεια της καραντίνας αφιέρωνα πολύ περισσότερο χρόνο γιατί μου πρόσφεραν μια διέξοδο και περνούσε ο χρόνος χωρίς να το καταλάβω αλλά όταν το συνειδητοποίησα έκλεινα το κινητό και το έριχνα στο διάβασμα. Είναι θετικό το ότι μου δίνουν τη δυνατότητα να έχω ένα feedback του κόσμου σε σχέση με τη δουλειά μου. Είναι ένα χρήσιμο μέσο αρκεί να καταλάβεις πως είναι αυτό ακριβώς, ένα εργαλείο. Κανείς δεν μπορεί να πει πως ξέρει κάποιον απλώς επειδή τον ακολουθεί στα σοσιαλ.

Υπάρχει χρόνος για τον εαυτό σας;

Ναι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο έχω ελεύθερο χρόνο που εξαρτάται φυσικά από το πρόγραμμα των γυρισμάτων μου. Προσπαθώ να τον αφιερώνω σε πράγματα που έχω ανάγκη πχ γυμναστική ή σε ο,τι μου είχε λείψει όλο το προηγούμενο διάστημα όπως ταξίδια. Η φύση της εργασίας μου δεν μου επιτρέπει να κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια και δεν ξέρω πότε θα έχω πάλι μια τέτοια ευκαιρία.

Σας αγχώνει η ιδέα του γάμου;

Δεν μπορεί να με αγχώσει κάτι που δεν με απασχολεί. Ο γάμος δεν είναι κάτι που έχω στο μυαλό μου τη δεδομένη περίοδο, ούτε κάποιος στόχος που θέλω να εκπληρώσω. Δεν μου αρέσει που ακόμη ταυτίζουμε τον γάμο με την απόκτηση απογόνων και παρουσιάζεται ως υποχρέωση και ως  σκοπός ζωής της (νεαρής πάντα) γυναίκας. Αν κάτι με προβληματίζει  στην ιδέα του γάμου είναι το γεγονός πως πλέον για πολλούς δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από ένα χαρτί ή ένα πάρτυ.

Πώς φαντάζεστε το νυφικό σας?

Έχοντας δοκιμάσει  αρκετά εντυπωσιακά νυφικά μέχρι τώρα, για κάποιο γύρισμα ή φωτογράφιση, μπορώ να πω με σιγουριά πως αν τύχει να ντυθώ νυφούλα θα είναι με κάτι απλό και ελαφρύ. Είτε κάποιο λιτό και αέρινο φόρεμα είτε ακόμη και με κοστούμι.

Έχετε ονειρευτεί την ημέρα του γάμου σας;

Παρόλο που από πολύ μικρή πήγαινα σε γάμους και έχω γίνει και παράνυμφος 3 φορές, δεν μου δημιουργήθηκε αυτή η φαντασίωση. Το μόνο που έχω σκεφτεί είναι πως αυτή τη μέρα θα ήθελα δίπλα μου μόνο οικογένεια και κάποιους στενούς φίλους. Χωρίς στολισμούς και υπερβολές, χωρίς αναμονή ενός έτους, χωρίς άγχος. Χωρίς προσκεκλημένους από υποχρέωση ή ανθρώπους που έχω δει μια φορά στη ζωή μου, όταν βαφτίστηκα! Αν αποφασίσουμε να παντρευτούμε με τον σύντροφο μου θέλω θα είναι για μας και όχι για τους άλλους!