Η Gancia ιδρύθηκε το 1850 στο Canelli, Piedmont στην Ιταλία από τον Carlo Gancia, τον δημιουργό του Αφρώδη Οίνου στην Ιταλία.
Ο Carlo Gancia παρήγαγε το 1ο Ιταλικό Αφρώδες Κρασί το 1865. Εφάρμοσε την κλασική μέθοδο παραγωγής χρησιμοποιώντας σταφύλια Moscato και το ονόμασε Σαμπάνια Μoscato (Moscato Champagne).
Τα ιστορικά υπόγεια Κελάρια της Gancia, αποκαλούμενα και ως “Underground Cathedrals”, κέρδισαν το όνομα τους λόγω της μοναδικής αρχιτεκτονικής τους.
Οι αμπελώνες της Gancia βρίσκονται στην καρδιά της περιοχής Piemonte και έχουν έκταση 2.000 εκταρίων. Τα υπόγεια Κελάρια είναι σκαμμένα σε ηφαιστειακό υπέδαφος για την διατήρηση μίας μόνιμης σταθερής θερμοκρασίας 12-14οC, ώστε ο οίνος να ωριμάσει κάτω από τις ιδανικότερες συνθήκες. Η Unesco για την μοναδικότητα τους προέβη στον χαρακτηρισμό τους ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.
Επιλέξτε αυτό το ξεχωριστό οίνο για την ωραιότερη μέρα της ζωής σας, αφήνοντας μία μοναδική ανάμνηση στους καλεσμένους σας!
Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Amvyx S.A.