Δεχθήκαμε την πρόκληση και το 2000, αποφασίσαμε να φυτέψουμε τον αμπελώνα μας στο La Tour Melas. Η ανάλυση της γης αποκάλυψε ότι το έδαφος θα ήταν τέλειο για τη φύτευση αμπέλων Merlot και Cabernet Franc.
Το έδαφος, η κλίση, το φανταστικό κλίμα και η γειτνίαση με το Αιγαίο σε συνδυασμό με το βραδινό αεράκι να δροσίζει τα αμπέλια δημιουργούν το ιδανικό μικροκλίμα για τον αμπελώνα μας.
Το 2006 κατασκευάσαμε ένα υπερσύγχρονο υπόσκαφο οινοποιείο που λειτουργεί με την βαρύτητα όπου επενδύουμε συνεχώς στην αναβάθμιση του εξοπλισμού και των μεθόδων οινοποίησης μας.
Το τελευταίο μας έργο λέγεται «La Tour Melas Lodges» και έγινε πλέον πραγματικότητα. Τον Δεκέμβριο του 2014 ολοκληρώθηκαν 14 πολυτελή δωμάτια που εξυπηρετούν κυρίως τους λάτρεις του κρασιού που θέλουν να επισκεφτούν το La Tour Melas ή οποιονδήποτε που θα ήθελε να μοιραστεί το event του, είτε γενέθλια, ή τον γάμο του ή την βάπτιση του παιδιού τους στο πανέμορφο οινοποιείο μας.
Μετά από σχεδόν 15 χρόνια σκληρής δουλειάς, το La Tour Melas κατάφερε να παράγει ένα από τα καλύτερα κόκκινα και ροζέ κρασιά που έχει να προσφέρει το ελληνικό terroir.
Tον τελευταίο καιρό παράγουμε κρασί από σταφύλια 100 χρόνων ποικιλίας Αγιωργίτικο από τη Νεμέα και το κρασί που προέκυψε ήταν τόσο εκπληκτικό όσο και το Ροζέ μας που ονομάζεται «Idylle» και φτιάχνεται εξ’ ολοκλήρου από τα ίδια σταφύλια.
Η φιλοσοφία μας είναι ότι η παραγωγή του κρασιού δεν έχει τέλος στην ποιότητα!
La tour melas, Αχινός Φθιώτιδας, τηλ. +30 6942 79 31 01
E-mail: info@latourmelas.com
Website: latourmelas.com