Πρωτότυπον

Προσκλητήρια, μπομπονιέρες, στέφανα γάμου!

856

Η τέχνη της τυπογραφίας μπολιάστηκε στην οικογένειά μας ήδη από τη δεκαετία του 1940, όταν ο παππούς μας, Μιχάλης Περιμένης, μυήθηκε σε αυτήν εργαζόμενος στο μεγαλύτερο εργοστάσιο τυπογραφίας της εποχής Ασπιώτη-ΕΛΚΑ.
Το έτος 1961, ο ίδιος προχωρά στη δημιουργία της πρώτης οικογενειακής μας επιχείρησης καλλιτεχνικού τυπογραφείου στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Θεμιστοκλέους, με κύρια δραστηριότητα την εκτύπωση προσκλητηρίων. Πλαισιωμένος από τον πατέρα μας, Γιώργο, που κοντά του έμαθε κι εκείνος τα μυστικά του πιεστηρίου, σηματοδότησαν την έναρξη μιας μακράς εξελικτικής πορείας στο χώρο.
Το 2004, με την προσωπική μας είσοδο στην οικογενειακή επιχείρηση και οδηγό την πείρα και την τεχνογνωσία, που μάς κληροδοτήθηκε, έλαβε σάρκα και οστά το όραμα του “Πρωτότυπον”. Η αγάπη μας για δημιουργία και η ανάγκη μας να ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου, μάς ώθησε να αναπτυχθούμε και να επεκταθούμε, πλαισιώνοντας το παραδοσιακό καλλιτεχνικό τυπογραφείο της οδού Θεμιστοκλέους με ένα σύγχρονο περιβάλλον στην οδό Σόλωνος, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του σήμερα. Δημιουργήσαμε τους δικούς μας επιπλέον χώρους παραγωγής – atelier, έχοντας κοντά μας ανθρώπους που συνδυάζουν το μεράκι με την υψηλή τεχνική κατάρτιση, αναλαμβάνοντας έτσι, να ολοκληρώσουμε την πρόσκληση με μπομπονιέρα και είδη γάμου – βάπτισης.
Δίπλα μας το προσκλητήριο μετουσιώνεται από ένα απλό χαρτί σε μια ζωντανή σύνθεση, βασισμένη στην ποιότητα και την αίσθηση πολυτέλειας.

Μιχάλης & Αντώνης Περιμένης