Γάμος και Βάφτιση μαζί!

3057
ΓΑΜΟΣ & ΒΑΠΤΙΣΗ ΜΑΖΙ! nifi.gr

Περισσότερη χαρά… λιγότερα έξοδα!

Στις μέρες μας όλο και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν να κάνουν το γάμο τους μαζί με τη βάφτιση του παιδιού τους. Κι αυτό γιατί η γέννηση ενός παιδιού χωρίς να έχει παντρευτεί από πριν το ζευγάρι δεν είναι πια ταμπού,  με αποτέλεσμα στις μέρες μας να σπανίζουν όλο και περισσότερο οι νύφες που πηγαίνουν στην εκκλησία έγκυες προκειμένου να νομιμοποιήσουν τον καρπό του έρωτά τους. Αντίθετα επιλέγουν να γεννήσουν πρώτα το μωρό και μετά –αφού επανέλθουν στη φόρμα τους- να μπορέσουν να κάνουν το γάμο τους όπως ακριβώς τον έχουν ονειρευτεί και ίσως… και καλύτερα αφού τώρα θα μπορούν να έχουν και παρανυφάκι το ίδιο τους το παιδί!

Σκεπτόμενοι όμως τον κόπο αλλά και τα έξοδα που προϋποθέτουν δύο τέτοια μυστήρια (γάμος και βάφτιση) αποφασίζουν να τα κάνουν μαζί ώστε και η χαρά να είναι περισσότερη αλλά και τα έξοδα λιγότερα! Εξάλλου κάτι θα ξέρουν παραπάνω και όλες οι διάσημες που έχουν καθιερώσει αυτό το στιλ εδώ και χρόνια.

Επειδή όμως κάνοντας το γάμο σας μαζί με τη βάφτιση του παιδιού σας θα είναι διπλή η χαρά σας, εμείς σας δίνουμε κάποιες συμβουλές ώστε να μην είναι και… διπλός ο κόπος σας για να οργανώσετε τον τέλειο γάμο και την τέλεια βάπτιση.

Η επιλογή του νυφικού
Οι περισσότερες νύφες-μαμάδες επιλέγουν για εκείνη την ημέρα ένα νυφικό αέρινο που να τις βοηθάει να κινούνται άνετα στο χώρο αλλά και να τις εξυπηρετεί να παρέχουν ακόμα και εκείνη την ημέρα τη… μητρική τους φροντίδα, άλλες πάλι επιλέγουν κάτι πανομοιότυπο με το μικρό τους αγγελούδι!

Η επιλογή της ώρας
Η καλύτερη ώρα γι’ αυτό το διπλό χαρμόσυνο γεγονός είναι νωρίς το απόγευμα ώστε και το παιδί να μπορεί να το απολαύσει και να μην είναι κουρασμένο. Εξάλλου αν μετά τα μυστήρια θέλετε να ακολουθήσει ένα πάρτι, τίποτα δεν σας εμποδίζει να το απολαύσετε αφού το παιδί μπορεί να παραμείνει μαζί σας μέχρι κάποια ώρα και μετά να αναλάβει τη φροντίδα του κάποιο άτομο της οικογένειας και εσείς να συνεχίσετε τη διασκέδασή σας!

Η επιλογή του χώρου
Για το γαμήλιο πάρτι σας είναι καλό να επιλέξετε ένα χώρο που θα είναι ασφαλής και άνετος για το παιδί. Η κατάλληλη εποχή είναι την άνοιξη που δεν έχει ούτε ζέστη ούτε κρύο σ’ ένα κτήμα με γκαζόν όπου και οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι καλεσμένοι θα μπορούν να διασκεδάσουν με τη ψυχή τους!

Διπλές μπομπονιέρες
Αφού είπαμε πως η χαρά είναι διπλή, διπλές πρέπει να είναι και οι μπομπονιέρες! Έτσι για τους μεγάλους καλεσμένους επιλέξτε μπομπονιέρες που να ταιριάζουν με το θέμα –αν έχετε- του γάμου σας ενώ για τους μικρούς επιλέξτε ανάμεσα σε δεκάδες που ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς!

Candy table
Ένα τραπέζι στρωμένο με γλυκές λιχουδιές όπως cap cakes, pop cakes, παγωτά, καραμέλες, σοκολάτες και γλειφιτζούρια αποτελεί πάντα πόλο έλξης όχι μόνο για τους μιρκούς καλεσμένους αλλά και για τους μεγάλους!