Tι πρέπει να ξέρετε πριν οργανώσετε το γάμο σας

823

Τ

ι θα εύχονταν οι νύφες και οι γαμπροί να γνώριζαν εκ των προτέρων ώστε να οργάνωναν ακόμα καλύτερα την ημέρα του γάμου τους; Διαβάστε κάποια tips που θα αποδειχθούν πολύτιμα πριν καν ξεκινήσετε να ασχολείστε με την οργάνωση της ωραιότερης μέρας της ζωής σας!

 

ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΤΕ τον χώρο της δεξίωσης πριν προσλάβετε wedding planner
   
H επιλογή του χώρου της δεξίωσης είναι το σημείο εκκίνησης, αλλά αν έχετε σκοπό να προσλάβετε τότε να ξέρετε πως μπορεί να σας σώσει! Κάποιοι απευθύνονται σ’ αυτόν αφού έχουν κλείσει τον χώρο, αλλά τότε όλες οι υπόλοιπες επιλογές που θέλετε να κάνετε περιορίζονται κατά πολύ, γιατί ο χώρος μπορεί τελικά να μην είναι κατάλληλος για αυτά που θέλετε. Πρώτα λοιπόν πρέπει να βρούμε τι ακριβώς θέλουμε να κάνουμε στη δεξίωσή μας και μετά να βρούμε τον χώρο που θα το υποστηρίζει.

www.saveurdate.gr – οργάνωση εκδηλώσεων

 

Eμπιστευτείτε τους επαγγελματίες
Όσο περισσότερο εμπιστευτείτε τους ανθρώπους που ξέρουν καλά να κάνουν τη δουλειά τους, τόσο περισσότερο θα απολαύσετε και το αποτέλεσμα του γάμου σας. Προσλάβετε λοιπόν επαγγελματίες που νιώθετε πως σας καταλαβαίνουν και ταιριάζετε και αφήστε τους μετά να κάνουν το καλύτερο! Εκείνοι ξέρουν…

 

Η υπομονή είναι αρετή

Όλα τα πράγματα θέλουν τον χρόνο τους και, είτε το πιστεύετε είτε όχι, δεν είστε η μόνη νύφη που παντρεύεται αυτή την εποχή ούτε η μόνη πελάτισσα των εκάστοτε επαγγελματιών που θα συνεργαστείτε! Όλα θα γίνουν στην ώρα τους και με τον σωστό τρόπο και χρόνο. Αντιμετωπίστε λοιπόν τους πάντες με ευγένεια και σεβασμό τις εργάσιμες ώρες τους και κρατάτε τα προσωπικά όρια. Εκτός από το επαγγελματίας, ο καθένας είναι μια ανθρώπινη ύπαρξη με τη δική του προσωπική ζωή.

 

Είναι καλύτερα να μην αγχώνεστε με το παραμικρό

Υπάρχουν πολλά που συμβαίνουν πίσω από το πρώτο πλάνο ενός γάμου και οι περισσότερες νύφες ούτε το καταλαβαίνουν. Έτσι όμως είναι ίσως πολύ καλύτερα. Κατά τη διαδικασία της γαμήλιας τελετής ή της δεξίωσης το νεόνυμφο ζευγάρι δεν πρέπει επουδενί να λύνει προβλήματα… το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να απολαμβάνει…. Οπότε μην αγχώνεστε…και αφήστε

τη λύση των τυχόν προβλημάτων σε εκείνους που έχουν την αρμοδιότητα.

 

Χρειάζονται δύο για το τανγκό

Εδώ πρόκειται για γάμο, όχι για ένα πάρτι γενεθλίων. Γι’ αυτό θυμηθείτε: Στο γάμο δύο άνθρωποι γίνονται ένα, και αυτή ακριβώς η ένωση πρέπει να αντανακλάται παντού. Σταματήστε λοιπόν να συγκρίνετε το δικό σας γάμο με εκείνον που έκαναν κάποτε κάποιοι φίλοι σας ή με ό,τι έχετε δει στα περιοδικά ή με το τι λένε οι φίλοι και η οικογένειά σας ότι θα πρέπει να κάνετε. Ο γάμος σας θα πρέπει να αντιπροσωπεύει αποκλειστικά και μόνο αυτό που νιώθετε εσείς ως ζευγάρι. Για παράδειγμα αν εσείς θέλετε για ντεκόρ 1.000 κόκκινα μπαλόνια επειδή σας θυμίζουν το πρώτο σας ραντεβού και όλα όσα αισθανθήκατε, τότε πρέπει να κάνετε αυτό που νιώθετε και να μην αφήσετε κανέναν να σας πει αν είναι σωστό ή όχι. Με λίγα λόγια η μέρα αυτή είναι δική σας και μόνο!

 

Οι διαφωνίες δεν είναι πάντα ανησυχητικές
Δεν είναι ούτε παράξενο ούτε σπάνιο να διαφωνήσετε -ακόμα και έντονα- με τον αρραβωνιαστικό σας, ενώ προετοιμάζεστε για την πιο ωραία μέρα της ζωής σας. Ίσα- ίσα που θα εκτονωθεί και η ένταση που έχετε και οι δύο συσσωρεύσει. “Οι γυναίκες και οι άνδρες λύνουν τα προβλήματά τους με διαφορετικό τρόπο και γι’ αυτό χρειάζεται χρόνος για να γίνει κατανοητό. Για τα περισσότερα ζευγάρια, αυτή είναι η πρώτη φορά που θα έχουν όλους τους φίλους και την οικογένειά τους στο ίδιο μέρος και αυτό από μόνο του είναι μια μεγάλη πίεση!

 

Let it be
Μην πανικοβάλλεστε με τα μικρά πράγματα. Οι περισσότερες νύφες και γαμπροί εκ των υστέρων βλέπουν ποια πράγματα ήταν τελικά μεγάλης σημασίας και για ποια δεν άξιζαν να ανησυχούν. Ακούστε λοιπόν τους επαγγελματίες που ξέρουν σε ποια θέματα πρέπει να δώσετε έμφαση και σε ποια όχι.

 

Ναι στις παραδόσεις αλλά… με μέτρο
Οι παραδόσεις είναι σίγουρα σεβαστές, αλλά ποιος είπε πως πρέπει να τηρούνται κατά γράμμα; Αν για παράδειγμα δεν έχετε χορέψει ποτέ στη ζωή σας και νιώθετε πως με το να χορέψετε θα γελοιοποιηθείτε, τότε πολύ απλά μην χορέψετε… Είπαμε να δείχνουμε σεβασμό στις παραδόσεις αλλά όχι και να καταπιεζόμαστε!

 

Απενεργοποίηση τώρα!
Ποιον θα χρειαστεί να πάρει κάποιος τηλέφωνο την ημέρα του γάμου σας, αφού όλοι οι φίλοι και γνωστοί θα είναι μαζεμένοι στον ίδιο χώρο; Καλό θα ήταν λοιπόν να αφήσετε όλοι τα τηλέφωνά σας έξω από αυτή τη γιορτή και να προτρέψετε όλους τους καλεσμένους αντί να ασχολούνται με τα κινητά τους να ασχοληθούν αποκλειστικά και μόνο με το να διασκεδάσουν.

 

Η αγάπη δεν κοστίζει…
Συνειδητοποιήστε πως για να γίνει ο γάμος σας όπως ονειρεύεστε, δεν χρειάζονται τα τόσα εξωφρενικά ποσά όσο η φαντασία, το καλό γούστο και πάνω απ’όλα η αγάπη και η καλή διάθεση.