Στολίστε με λουλούδια την πιο ωραία μέρα της ζωής σας

859

Έ

να από τα βασικότερα στοιχεία που πρέπει να φροντίσετε για την ημέρα του γάμου σας είναι και ο στολισμός της εκκλησίας και του χώρου της δεξίωσης. Όπως αποδεικνύεται έπειτα από μια έρευνα αγοράς, μπορείτε να επιλέξετε μέσα από μια μεγάλη ποικιλία λουλουδιών, να διαλέξετε συνθέσεις και χρώματα αλλά και το μέγεθος του στολισμού ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας.

Οι πρώτες αποφάσεις
Η πρώτη απόφαση που πρέπει να πάρετε είναι σχετικά με το μέγεθος του στολισμού της εκκλησίας. Υπάρχουν κάποια απαραίτητα και λίγο – πολύ δεδομένα στοιχεία του στολισμού και από εκεί και έπειτα η επιλογή ως προς τα έξτρα, είναι δική σας. Έτσι συνηθίζεται να τοποθετούνται δύο μεγάλες συνθέσεις με λουλούδια μπροστά από το ζευγάρι την ώρα της τελετής καθώς και δύο λαμπάδες. Αν θέλετε, μπορείτε να ζητήσετε και στολισμό της εισόδου με δύο μεγάλες συνθέσεις που θα καλωσορίζουν τους καλεσμένους σας. Τα κολονάκια μέσα και έξω από την εκκλησία είναι προαιρετικά και ο αριθμός τους εξαρτάται από τη δική σας επιλογή και μόνο. Επίσης τα φαναράκια και οι εντυπωσιακές συνθέσεις λουλουδιών στο εξωτερικό της εκκλησίας είναι πολύ δημοφιλή στους καλοκαιρινούς γάμους.

Λουλούδια
 Αναμφισβήτητα ο βασιλιάς των λουλουδιών είναι το τριαντάφυλλο. Όμως με το πέραμα των χρόνων, επικράτησαν και άλλα είδη, εξίσου εντυπωσιακά. Σήμερα μπορείτε να βρείτε πεόνιες, ορχιδέες, λόνγκι- φλόριουμ- μοιάζουν με λευκούς κρίνους- αλλά ακόμη και τροπικά φυλλώματα (φρα-γκρανς, γκοτζι- φιάνα, αρέκες,), που προέρχονται από το Εκουαδόρ και εισάγονται τελικά από την Ολλανδία. Δεν πρέπει όμως να αγνοούμε και τα ελληνικά τριαντάφυλλα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι εφάμιλλα των εισαγόμενων και κοστίζουν λιγότερο.

Χρώματα
Το λευκό ταιριάζει αναμφισβήτητα σε όλες τις εποχές και είναι πάντα ένα κλασικό χρώμα που συμβολίζει την αγνότητα, τη χαρά και τη γιορτή. Όμως, όπως θα σας συμβουλέψει και ο οίκος ανθοστολισμού που θα επιλέξετε, η εποχή που θα επιλέξετε για το γάμο σας παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή χρωμάτων. Έτσι το καλοκαίρι, που πολλοί γάμοι γίνονται στο προαύλιο της εκκλησίας όπου κυριαρχεί το έντονο φως, το λευκό χρώμα δεν ενδείκνυται γιατί «χάνεται» εντελώς μέσα στον υπαίθριο χώρο. Σε αυτή την περίπτωση προτείνονται πιο έντονα, αλλά διακριτικά χρώματα, όπως τα ψυχρά, γαλάζιο και μπλε, τα γήινα, όπως τα πορτοκαλοκίτρι- να κτλ.. Το φθινόπωρο ταιριάζουν περισσότερο το καφέ, μπεζ και ιβουάρ. Το χειμώνα ταιριάζουν πολύ τα έντονα χρώματα όπως το κόκκινο και το μπορντώ και την άνοιξη οι πολύχρωμες συνθέσεις με λουλούδια και φρούτα κάθε λογής χρωμάτων (κόκκινα, κίτρινα, μπλε). Γενικότερα κατά τη διάρκεια του χρόνου κυριαρχούν και τα παστέλ χρώματα όπως το ροζ, λιλά, γαλάζιο αλλά και το φούξια. Προσοχή πρέπει να δώσετε στους συνδυασμούς των χρωμάτων του νυφικού, της νυφικής ανθοδέσμης και του στολισμού της εκκλησίας. Έτσι για παράδειγμα ένα ροζ νυφικό δεν ταιριάζει με μια κίτρινη ανθοδέσμη και ένα πορτοκαλί στολισμό. Ο κεντρικός κανόνας είναι ότι τα χρώματα πρέπει να παρουσιάζουν μια ομοιομορφία.

Οικονομικές σκέψεις
Πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων πως οι κύριοι παράγοντες που καθορίζουν τον τελικό λογαριασμό του ανθοστολισμού είναι κυρίως η ποσό τητα και η ποιότητα των λουλουδιών που θα χρησιμοποιηθούν αλλά και η πολυπλοκότητα της σύνθεσης. Και να θυμάστε: τα λουλούδια εποχής είναι πάντα πιο οικονομικά από εκείνα που είναι εκτός.

Η τελική απόφαση
Αν δεν έχετε σχηματίσει εικόνα του τι ακριβώς θέλετε, καλύτερα να βασιστείτε στην εμπειρία του ανθοπώλη σας, ο οποίος γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες και μπορεί να σας υποδείξει τι ταιριάζει στο δικό σας στιλ αλλά και στο ύφος του γάμου σας. Ζητήστε επίσης να δείτε δείγματα της δουλειάς του σε βίντεο ή φωτογραφίες για να έχετε κάτι πραγματικά χειροπιαστό και να μη μιλάτε μόνο θεωρητικά.