Γαμπρός – Το άλλο μισό…της γαμήλιας τελετής!, το φόρεμα των ονείρων μας

1873

Α

ναμφισβήτητα ο γάμος σας είναι το σπουδαιότερο γεγονός της μέχρι τώρα ζωής σας, όμως δεν είναι μόνο δικός σας!Το μισό κομμάτι ανήκει και στον άνθρωπο που θα το μοιραστεί μαζί σας, όπως εξάλλου θα μοιραστεί και την υπόλοιπη ζωή σας! Μην παραμελείτε λοιπόν το άλλο σας μισό, αλλά βοηθήστε το κι αυτό να λάμψει ώστε κι οι δυο μαζί να αποτελέσετε το ζευγάρι της χρονιάς!

Αν ο αγαπημένος σας δεν ανήκει στην γενιά των αντρών που παίζουν τη μόδα στα δάχτυλά τους, ξεκινήστε φτιάχνοντας μαζί του τη λίστα των αντικειμένων που θα του χρειαστούν, έτσι ώστε να κάνετε τη δουλειά σας πιο εύκολα και γρήγορα αλλά και να επιτύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα:

ΚΟΣΤΟΥΜΙ
Είναι ήδη γνωστό πως η αντρική μόδα στις μέρες μας έχει φτάσει χιλιόμετρα μπροστά, οπότε λογικό είναι οι επιλογές που έχετε να είναι πολλές, όσοι και οι συνδυασμοί που μπορείτε να κάνετε. Έτσι λοιπόν, εκτός από το κλασικό μαύρο κοστούμι, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε κάτι σε μπεζ, μπλε, γκρι, μπορντώ ή και λευκό. Για τους πιο τολμηρούς, υπάρχει πάντα και η λύση του κοστουμιού με διακριτικά σχέδια όπως ρίγες, απαλά καρό κτλ. Αν βέβαια ο αγαπημένος σας είναι λάτρης της υψηλής ραπτικής και ο γάμος σας πρόκειται να είναι επίσημος, άνετα μπορεί να επιλέξει φράκο ή σμόκιν, αντί για το απλό κοστούμι. Βασικό σας μέλημα ωστόσο θα πρέπει να είναι και η εφαρμογή του ρούχου, ιδιαίτερα στην πλάτη και στην περιφέρεια, αλλά και το μήκος των μανικιών. Το παν είναι ο καλός σας, όπως άλλωστε και εσείς, να νιώθει άνετα μέσα στο κοστούμι του.

ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ
Ακόμη περισσότερες είναι οι επιλογές που έχετε για το πουκάμισο: μονόχρωμο ή με σχέδια, η τελική επιλογή είναι μόνο δική σας. Αρκεί να ταιριάζει με το κοστούμι και τη γραβάτα. Ελέγξτε την ποιότητα του υφάσματος και προτιμήστε εκείνο που θα κάνει τον καλό σας να νιώθει άνετα, σύμφωνα πάντα με τις προτιμήσεις του. Ένα από τα βασικά διαφοροποιητικά στοιχεία στα πουκάμισα, είναι ο γιακάς. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε σκληρούς ή χαλαρούς γιακάδες, στρογγυλούς, σηκωμένους, με διπλωμένες μύτες κτλ. Είναι αυτονόητο ότι ο γιακάς δεν πρέπει επουδενί να σφίγγει το λαιμό, αλλά να είναι χαλαρός.


ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ & ΚΑΛΤΣΕΣ
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι η κομψότητα στην εμφάνιση εξαρτάται κυρίως από τα παπούτσια! Φροντίστε λοιπόν να κάνετε τη σωστή επιλογή δίνοντας σημασία στο χρώμα, το σχέδιο και την ποιότητα των παπουτσιών.

Οι περισσότεροι γαμπροί προτιμούν μαύρα επίσημα παπούτσια, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι, ιδίως σε γάμους που γίνονται το καλοκαίρι, που προτιμούν πιο ανοιχτόχρωμα, ανάλογα πάντα με το χρώμα του κοστουμιού. Ό,τι και να επιλέξετε μην παραλείψετε να παροτρύνετε τον αγαπημένο σας να τα φορέσει για λίγες ώρες πριν από το γάμο, ώστε να σιγουρευτείτε ότι είναι άνετα και δεν πρόκειται να του «δυσκολέψουν» την ωραιότερη μέρα της ζωής του. Οι κάλτσες είναι ένα αξεσουάρ που δε θα σας απασχολήσει ιδιαίτερα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να τις διαλέξετε στην τύχη. Φροντίστε να ταιριάζουν με το κουστούμι και να μην είναι πολύ ψηλές.


ΓΙΛΕΚΟ
Το γιλέκο συμπληρώνει την εικόνα του γαμπρού και δίνει επισημότητα στο ντύσιμό του. Μπορεί να είναι από το ίδιο ή λίγο διαφορετικό ύφασμα από το υπόλοιπο κοστούμι. Ρούχα τα οποία είναι συνδυασμένα σωστά κερδίζουν
πάντα τις εντυπώσεις.


ΜΑΝΙΚΕΤΟΚΟΥΜΠΑ
Για τους γαμπρούς που έχουν αποφασίσει να συμπληρώσουν την εμφάνισή τους με μανικετόκουμπα, η αγορά προσφέρει ποικιλία υλικών και σχεδίων, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του καθενός! Έτσι, μπορείτε να βρείτε μανικετόκουμπα από χρυσό, πλατίνα, ελεφαντόδοντο ή και διαμάντια, με χαραγμένα τα αρχικά σας ή με άλλα σχέδια. Σημαντική λεπτομέρεια: Μην παραλείψετε να ταιριάξετε το μέταλλο από το οποίο θα είναι φτιαγμένα, με εκείνο του ρολογιού σας. Εκτός από το γούστο σας και τις επιταγές της μόδας, θα πρέπει να προσέξτε ιδιαίτερα έτσι ώστε οι επιλογές σας να ταιριάζουν με το σωματότυπο του γαμπρού έτσι ώστε να τον κολακεύουν:

Στους κοντούς και αδύνατους γαμπρούς ταιριάζουν περισσότερο τα μονόπετα σακάκια που κουμπώνουν χαμηλά και μακραίνουν το σώμα καθώς επίσης και τα σταυρωτά ή τα σακάκια με λεπτές ρίγες. Για το παντελόνι, το καλύτερο μήκος είναι εκείνο που αφήνει 2 περίπου πόντους πάνω από το τακούνι.

Σ

τους κοντούς και πιο γεροδεμένους γαμπρούς, το σακάκι πρέπει να πέφτει φυσικά στους ώμους, ενώ το παντελόνι καλό είναι να μην είναι φαρδύ. Στους ψηλούς και αδύνατους ταιριάζουν όλοι σχεδόν οι τύποι κοστουμιών καθώς και τα γιλέκα και οι γραβάτες σε όλα τα χρώματα και σχέδια. Τέλος, στους ψηλούς και γεροδεμένους άντρες, το σακάκι, όπως και το παντελόνι, πρέπει να είναι άνετα έτσι ώστε να μην εμποδίζουν τις κινήσεις του σώματος.

ΓΡΑΒΑΤΑ Η ΠΑΠΙΓΙΟΝ
Αφού επιλέξετε το πουκάμισο, σειρά έχει η γραβάτα. Οι επιλογές που σας προσφέρονται είναι πολλές τόσο σε χρώματα όσο και σε σχέδια. Αρκεί βέβαια πάντα να ταιριάζει με το υπόλοιπο σύνολο. Αν έχετε καταλήξει σε μια πιο επίσημη εμφάνιση, τότε το παπιγιόν άνετα μπορεί να πρωταγωνιστήσει…